Från facebookgruppen Vi som gillar hemlagad mat, en variant av Jenni Walldéns drunken noodles. I hennes recept är det kyckling.
Drunken noodles med fläskfilé
4-6 port
300 g breda risnudlar eller udonnudlar
6 klyftor vitlök (ja, det är inget skämt, det blir mums)
300 g fläskytterfilé
neutral matolja
4 salladslökar
1 broccoli
1 dl ostronsås
2 msk fisksås
1 msk kinesisk soja, eller thailändsk
1 msk strösocker
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj i iskallt vatten och låt rinna av väl i durkslag.
Mortla vitlök till en grov pasta, eller kör i en mixer.
Dela fläskköttet i munsbitar.
Hetta upp en wok tills den ryker.
Häll i generöst med olja.
Fräs den mortlade vitlöken i några sekunder, lägg sedan i fläsket som får fräsa tills den är gyllene runtom.
Skär salladslök i bitar.
Bryt broccolin i buketter och skär stammen i tändstickstjocka stavar.
Fös fläskköttet åt sidan i woken och lägg i salladslöken och broccolin som får fräsa i 1–2 min tills den är spänstig.
Lägg i nudlar, ostronsås, fisksås, soja och socker och woka ihop tills nudlarna blivit genomvarma och allt blivit väl blandat.
-visomgillarhemlagadmat
-Mama Skogly ♥
Det ser mycket gott ut! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack! Ha en fin dag du med!
Radera