onsdag 8 november 2023

Tonfiskröra med ägg

Ibland blir jag sugen på tonfisk och då blir det oftast i en röra. Den här gången landade den på smörstekt bröd med crispsallat, tomat, gurka och picklad rödlök. Och jag kan säga att den picklade rödlöken... Den var WOW på!


Tonfiskröra med ägg

en burk tonfisk 160/116 g, MSC-märkt
2 hårdkokta ägg
2 msk creme fraiche
2 msk majonnäs (Hellmann's)
2 tsk hackad dill
en knivsudd dijonsenap
lite citronsaft
0,5 hackad rödlök
ev lite sriracha om man vill ha sting
örtsalt och peppar

Till servering:
franskbröd
sallatsblad
gurka
tomat
picklad rödlök
svartpeppar

Hårdkoka äggen och låt dem svalna i kallt vatten. Skala och hacka dem grovt.
Häll av tonfisken och ställ åt sidan.
Blanda ihop creme fraiche med majjo, smaka av med dijon, dill, citronsaft, örtsalt och peppar, lite sriracha om du vill.
Hacka lök och vänd ner lökhacket samt äggen och tonfisken.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: