torsdag 4 januari 2024

Asiatiska revben med nudelwok

Receptet på de asiatiska revbenen är från Jennie Walldén. De var försvinnande goda. Tur jag gjorde dubbel sats. Receptet på woken är mitt eget.


Asiatiska revben med nudelwok

Asiatiska revben:
1,2 kg tjocka revben, skurna i bitar
0,5 dl ostronsås
0,5 dl honung
1 dl sweet chilisås
0,5 dl tomatpuré
3 cm färsk ingefära, riven
2 klyftor vitlök, pressade
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk fisksås
0,5 krm malen kanel
2 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar, nymalen

Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med grill/ugnsfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 3 timmar.
Blanda samman alla ingredienserna till glacen.
Efter 3 timmar, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på glace. Sätt tillbaka i ugnen på bakplåtspapper och låt glacen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.

Nudelwok:
3-4 paket Ramen biffnudlar
ca 0, 25 dl sweet chili
1 msk japansk soja
1 tsk kinesisk soja
rapsolja

Koka nudlarna enligt anvisningar. Häll av buljongen.
Hetta upp oljan i en stor panna och slå sedan i nudlarna. Rör om.
Smaka av med lite sweet chili, japansk soja och kinesisk soja och rör om.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Alltid roligt när man testar något nytt och det blir bra. Ha en fin dag vännen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det? Ha en fin dag du med!

      Radera