Receptet på de asiatiska revbenen är från Jennie Walldén. De var försvinnande goda. Tur jag gjorde dubbel sats. Receptet på woken är mitt eget.
Asiatiska revben med nudelwok
Asiatiska revben:
1,2 kg tjocka revben, skurna i bitar
0,5 dl ostronsås
0,5 dl honung
1 dl sweet chilisås
0,5 dl tomatpuré
3 cm färsk ingefära, riven
2 klyftor vitlök, pressade
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk fisksås
0,5 krm malen kanel
2 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar, nymalen
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med grill/ugnsfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 3 timmar.
Blanda samman alla ingredienserna till glacen.
Efter 3 timmar, ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på glace. Sätt tillbaka i ugnen på bakplåtspapper och låt glacen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.
Nudelwok:
3-4 paket Ramen biffnudlar
ca 0, 25 dl sweet chili
1 msk japansk soja
1 tsk kinesisk soja
rapsolja
Koka nudlarna enligt anvisningar. Häll av buljongen.
Hetta upp oljan i en stor panna och slå sedan i nudlarna. Rör om.
Smaka av med lite sweet chili, japansk soja och kinesisk soja och rör om.
-Mama Skogly ♥
Alltid roligt när man testar något nytt och det blir bra. Ha en fin dag vännen!
SvaraRaderaJa, visst är det? Ha en fin dag du med!
Radera