torsdag 15 februari 2024

Pannbröd med smör, smetana och rökt skinka

Receptet på pannbrödet är från Godare. Killarna i familjen fick den här varianten med en god skinka istället för den med rom som jag visat er tidigare. Den blev väldigt uppskattad. Bra förrätt för den som inte äter fisk. Trevlig helg på er!


Pannbröd med smör, smetana och rökt skinka

4 port

Pannbröd:
180 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,75 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
25 g smör
salt och rapsolja

Till servering:
1 rödlök
en god rökt skinka
1 dl smetana
gräslök

Pannbröd: Blanda vetemjöl med bakpulver och salt. Tillsätt yoghurten och blanda ihop till en smidig deg. Dela degen i 12 bitar och rulla de till bollar.
Kavla ut ca 2 mm tunna ovala portionsbröd. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek bröden i olja ett par minuter på varje sida.
Krossa vitlöksklyftan och lägg den i en kastrull med smöret. Bryn smöret och pensla sedan bröden med smöret före servering. Salta.
Vid servering: Finhacka rödlöken och toppa bröden med smetana, rökt skinka, rödlök och klippt gräslök.
Bröden går bra att göra dagen före och snabbt värma upp och pensla med vitlökssmöret före servering.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: