En passande förrätt till ett festligt tillfälle, varför inte midsommar? I originalreceptet från Matplatsen var det löjrom, men jag föredrar sikrom. Man får helt enkelt ta den man gillar bäst.
Laxrulle med rom
4 port
1 paket rökt lax
1 dl vispgrädde
2 msk créme fraiche
2 msk finhackad schalottenlök
3/4 dl rom ca 75 g
rostbröd
smör
blandad sallad
Lägg ut laxskivorna på plastfolie bredvid varandra till en kvadrat. Vispa grädden hårt.
Rör i créme fraiche, lök och rom. Bred ut blandningen över laxen.
Rulla ihop och vira om plastfolien. Låt laxrullen ligga i frysen minst 4 timmar.
Ta fram laxrullen att halvtina ca 1 timme före serveringen. Skär laxrullen i skivor.
Stek brödet i rikligt med smör på båda sidor och placera på tallrikar.
Placera laxrullarna ovanpå och servera med ett knippe blandad sallad vid sidan av.
Recept från Matplatsen
-Mama Skogly ♥
Ser fint ut!
SvaraRaderaTack, snälla du!
Radera