När vi var i Skåne och besökte Hasslows bjöd de på detta till förrätt en kväll. Otroligt gott. De serverade ett jättegott vin till, krispigt och fräscht. Vill man göra rätten vegetarisk kan man servera tångcaviar istället för rom.
Vit sparris med hollandaise och rom
4 port
8 st vit sparris
1 msk smör
0,5 st citron
salt
hollandaisesås utblandad med lite creme fraiche
Topping:
100 g valfri rom
1. Skär bort den träiga nedre delen på sparrisstjälkarna. Skala sparrisen med potatisskalare, börja cirka 2 centimeter från knoppen.
2. Sjud sparrisen i saltat och sockrat vatten i ca 10-15 minuter.
3. Lägg upp sparrisen på tallrikar, häll över hollandaisesås, toppa med rommen.
Vinstips:
Leth
Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 2023
Österrike
Niederösterreich
750 ml
12,5 % vol.
Nr 4587
99:-
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, gröna äpplen, vitpeppar, persika och lime. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller skaldjur eller till vegetariska rätter.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar