När Danne och Max är borta passar vi på att äta kyckling och nötter. Mums! Och så en sneak peek på vad nästa Smakbox kan innehålla.
Chicken cashew
500 g kycklinglårfilé
salt
3 paprikor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl cashewnötter
sriracha efter smak
Sås:
0,5 msk japansk soja
200 ml oystersås
1,5 dl vatten
1 msk limesaft
3 msk farinsocker
1 vitlöksklyfta
2 msk majsstärkelse
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja i en gryta.
Strimla grönsaker, riv vitlöken och låt fräsa med. Blanda ingredienserna till såsen och häll detta i grytan.
Låt puttra ca 7-8 min tills såsen tjocknat något och kycklingen är helt färdig. Smaka av med salt & peppar. Strö över cashewnötter och låt allt bli varmt.
Servera med jasminris.
-Mama Skogly ♥
Gott med nötter i och bra att passa på när det går :)
SvaraRaderaPrecis! :)
Radera