Jaha, då har man testat pulled pork. Resultatet blev ett mört kött, men jag hade gärna haft mer smak på det. Max fyllde 8 år igår så vi firade honom med svärmor och svärfars kvällen innan. Ingen här hemma (utom jag) är så förtjusta i hickory smak. Annars hade jag istället för såsen nedan använt en flaska Hunts bbq-sås. Till efterrätt blev det glass med olika strössel, kolasås och minioreos.
1,5 kg fläskkarré i bit (utan ben)
500 g krossade tomater
lökpulver
2 vitlöksklyftor
1 msk honung
grillkrydda
salt och peppar
olivolja
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Slå lite på botten av en emaljgryta och lägg på köttet. Slå resten av såsen över. In i ugnen på 100 grader i 5-6 timmar. Låt svalna och ta upp ur såsen. Dra sedan köttet i bitar. Slå på valfri mängd av såsen över och blanda.
Jag åt köttet i en sallad och de andra la det på tortillabröd med ost på, in i mikron och sedan toppa med det man vill. Barnen fick testa på minitortillas. Alfred åt 4 st! Vi hade följande på bordet att välja från:
isbergssallad
majs
melon
ananas
tomat
gurka
rödlök
oliver
jalapenos
guacamole
creme fraiche vitlök
vit kebabsås
röd kebabsås
stark kebabsås från Salabim
ost
-Mama Skogly ♥
Vi måste också få tummarna loss och testa snart, har läst om så många som rekommenderar det!
SvaraRaderaDet här receptet måste jag också prova! Låter gott! :)
SvaraRaderakram
Lana
Pulled pork kräver mycket kryddor tycker jag, men visst är det ett mört och underbart kött.
SvaraRadera