torsdag 3 november 2011

Pulled pork

Jaha, då har man testat pulled pork. Resultatet blev ett mört kött, men jag hade gärna haft mer smak på det. Max fyllde 8 år igår så vi firade honom med svärmor och svärfars kvällen innan. Ingen här hemma (utom jag) är så förtjusta i hickory smak. Annars hade jag istället för såsen nedan använt en flaska Hunts bbq-sås. Till efterrätt blev det glass med olika strössel, kolasås och minioreos.


1,5 kg fläskkarré i bit (utan ben)
500 g krossade tomater
lökpulver
2 vitlöksklyftor
1 msk honung
grillkrydda
salt och peppar
olivolja

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Slå lite på botten av en emaljgryta och lägg på köttet. Slå resten av såsen över. In i ugnen på 100 grader i 5-6 timmar. Låt svalna och ta upp ur såsen. Dra sedan köttet i bitar. Slå på valfri mängd av såsen över och blanda.

Jag åt köttet i en sallad och de andra la det på tortillabröd med ost på, in i mikron och sedan toppa med det man vill. Barnen fick testa på minitortillas. Alfred åt 4 st! Vi hade följande på bordet att välja från:

isbergssallad
majs
melon
ananas
tomat
gurka
rödlök
oliver
jalapenos
guacamole
creme fraiche vitlök
vit kebabsås
röd kebabsås
stark kebabsås från Salabim
ost








-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Vi måste också få tummarna loss och testa snart, har läst om så många som rekommenderar det!

    SvaraRadera
  2. Det här receptet måste jag också prova! Låter gott! :)
    kram
    Lana

    SvaraRadera
  3. Pulled pork kräver mycket kryddor tycker jag, men visst är det ett mört och underbart kött.

    SvaraRadera