onsdag 1 oktober 2014

Fusklasagne

Har man gjort köttfärsen tidigare så går den här rätten hyfsat snabbt. Så här gjorde jag och jag gjorde två formar eftersom det skulle bli middag för två dagar.



Fusklasagne

Köttfärssåsen:
800 g köttfärs
3 gula lökar
3 köttbuljongtärningar
4 msk tomatpuré
svartpeppar
2 dl vatten

Fräs färsen och hacka löken. I med resten av ingredienserna och låt puttra under lock i minst en timme. Koka sedan bort vätskan genom att ta bort locket en stund.

Pastan:
1 liter Idealmakaroner (okokt mängd)

Koka enligt anvisningar

Ostsåsen:
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1 krm malen muskotnöt
salt och peppar
5 dl riven ost

Smält smöret och sedan i med mjölet. Vispa runt. I med mjölken och i med muskot, salt och peppar. När den tjocknat, dra åt sidan och i med riven ost tills den smält.

Montering av fusklassen:
Bred lite ostsås i botten av formarna. Fördela pastan i formarna. På med köttfärssåsen och toppa med ostsåsen. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, tills den ser gyllenbrun ut.





-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. WOW det där ser så smaskens ut att det bara vattnas mmm :) hoppas du får en solig hösthelg.

    Ny post ute...Härliga kokosfett naturens under :)

    LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

    SvaraRadera