Fusklasagne
Köttfärssåsen:
800 g köttfärs
3 gula lökar
3 köttbuljongtärningar
4 msk tomatpuré
svartpeppar
2 dl vatten
Fräs färsen och hacka löken. I med resten av ingredienserna och låt puttra under lock i minst en timme. Koka sedan bort vätskan genom att ta bort locket en stund.
Pastan:
1 liter Idealmakaroner (okokt mängd)
Koka enligt anvisningar
Ostsåsen:
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1 krm malen muskotnöt
salt och peppar
5 dl riven ost
Smält smöret och sedan i med mjölet. Vispa runt. I med mjölken och i med muskot, salt och peppar. När den tjocknat, dra åt sidan och i med riven ost tills den smält.
Montering av fusklassen:
Bred lite ostsås i botten av formarna. Fördela pastan i formarna. På med köttfärssåsen och toppa med ostsåsen. In i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, tills den ser gyllenbrun ut.
-Mama Skogly ♥
WOW det där ser så smaskens ut att det bara vattnas mmm :) hoppas du får en solig hösthelg.
SvaraRaderaNy post ute...Härliga kokosfett naturens under :)
LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion
Tack! Detsamma!
Radera