Den här pajen gjorde jag till kräftor när vi var i Finnfors. Mycket smak och väldigt uppskattad. Passar till kräftor och på buffébordet. Eller som ensamrätt med en god sallad.
Kantarellpaj med soltorkade tomater
Pajdeg:
100 gram smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning:
400 gram kantareller
2 dl grädde
3 ägg
1 rödlök
3 dl riven västerbottensost
2 krm salt
1 dl soltorkade tomater
1 krm svartpeppar
1. Mixa ihop smöret, mjölet och vattnet till en deg.
2. Ställ in pajdegen i kylskåpet en stund ca 15 min. Förbered fyllningen under tiden.
3. Dela och stek kantarellerna i smör, salta och peppra dem.
4. Hacka och stek sedan löken. Strimla de soltorkade tomaterna.
5. Ta ut pajdegen ur kylskåpet och tryck ut den i en pajform. Förgrädda skalet mitt i ugnen i ca 5 min på 225°.
6. Häll sedan kantarellerna och den stekta löken i pajformen. Strö över de strimlade soltorkade tomaterna.
7. Rör ihop äggen med grädden. Krydda med salt och vitpeppar.
8. Rör ner den rivna osten i äggsmeten. Häll äggsmeten i pajskalet över svampen, tomaterna och löken, bred ut smeten så att den är jämnt fördelad och täcker svampen.
9. Grädda mitt i ugnen på 200° i 25-30 min.
Victoria Prosecco
Nr 77880
Extra DryItalien, Venetien , Prosecco
101:- Flaska , 750 ml
Fruktig smak med liten sötma, inslag av honungsmelon, gråpäron och fläder. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck.
-Mama Skogly ♥
Kantareller är så gott😊 Har inte använt kantareller i paj någon gång tack för tipset😊
SvaraRaderaDet var så lite!
RaderaKantareller i paj är så gott!
SvaraRaderaJa precis! I alla former!
Radera