tisdag 22 augusti 2017

Kantarellpaj med soltorkade tomater

Den här pajen gjorde jag till kräftor när vi var i Finnfors. Mycket smak och väldigt uppskattad. Passar till kräftor och på buffébordet. Eller som ensamrätt med en god sallad.


Kantarellpaj med soltorkade tomater

Pajdeg:
100 gram smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:
400 gram kantareller
2 dl grädde
3 ägg
1 rödlök
3 dl riven västerbottensost
2 krm salt
1 dl soltorkade tomater
1 krm svartpeppar

1. Mixa ihop smöret, mjölet och vattnet till en deg.

2. Ställ in pajdegen i kylskåpet en stund ca 15 min. Förbered fyllningen under tiden.

3. Dela och stek kantarellerna i smör, salta och peppra dem.

4. Hacka och stek sedan löken. Strimla de soltorkade tomaterna.

5. Ta ut pajdegen ur kylskåpet och tryck ut den i en pajform. Förgrädda skalet mitt i ugnen i ca 5 min på 225°.

6. Häll sedan kantarellerna och den stekta löken i pajformen. Strö över de strimlade soltorkade tomaterna.

7. Rör ihop äggen med grädden. Krydda med salt och vitpeppar.

8. Rör ner den rivna osten i äggsmeten. Häll äggsmeten i pajskalet över svampen, tomaterna och löken, bred ut smeten så att den är jämnt fördelad och täcker svampen.

9. Grädda mitt i ugnen på 200° i 25-30 min.



Victoria Prosecco

Nr 77880

Extra DryItalien, Venetien , Prosecco

101:- Flaska , 750 ml

Fruktig smak med liten sötma, inslag av honungsmelon, gråpäron och fläder. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck.



-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Kantareller är så gott😊 Har inte använt kantareller i paj någon gång tack för tipset😊

    SvaraRadera
  2. Kantareller i paj är så gott!

    SvaraRadera