söndag 16 januari 2011

Fläskfilégryta med smak av paprika och chili

Den här blev det till gårdagens middag. Fotot är på gubbens portion. Kan tilläggas att han var superhungrig. Alla, även barnen, tyckte det var smarrigt.


Marineras;
1 fläskytterfilé
soja
2 vitlöksklyftor
Piffi allkrydda

Såsen;
det marinerade köttet
1 röd paprika
1 gul lök
1 Cantadou paprika och chili
5 dl grädde
1,5 köttbuljongtärning
Piffi allkrydda
peppar
2 knivsuddar sambal

Putsa köttet och skär i lagom stora bitar. Marinera i soja, vitlök och Piffi. Hacka lök och paprika. Stek i smör, lägg på tallrik. Bryn köttet hastigt. Häll på grädde, i med ost, köttbuljontärning, sambal. I med paprikan och löken. Låt puttra i 20 minuter. Smaka av med Piffi och peppar. Servera med pasta eller ris.










-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. coolt att ha i färskost i maten, det ska jag def. prova!

    hoppas du får en fin vecka!

    SvaraRadera