Nyårsaftonsefterrätten som jag hade fixat dagen innan. Jag gjorde dock 20 stycken, men receptet här är för 4.
4 port
1 gelatinblad
0,5 vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche 34%
2 msk socker
Gelén;
200 g blåbär
1,5 dl vatten
1 dl gelésocker multi
Dekoration;
myntablad
I med gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. I med grädde, socker, creme fracihe och vanlijstången med fröna i kastrull. Låt koka upp och dra från värmen. Ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladet och i med det i gräddblandningen så det smälter. Rör om. Häll upp i 4 glas eller skålar och ställ kallt tills det stelnat.
Ta undan 1 dl blåbär till garnering. Jag hoppade över att garnera med blåbär, men drog då bort en dl från receptet. Koka upp blåbären med vattnen och låt det sjuda i 10 minuter. Sila och häll saften i kastrull och blanda med syltsockret. Koka upp och låt det sjuda i ca 1 minut. Låt svalna. På med gelén över pannacottan och ställ det kallt så det stelnar. Garnera ev med blåbär och mynta.
-Mama Skogly ♥
Åh, pannacotta är ju så gott! Jag har precis ätit en chokladpannacotta framför datorn, den satt som en smäck! ;-)
SvaraRaderaSå gott det ser ut
SvaraRadera