onsdag 6 april 2011

Foccacia med Västerbottensost

Här kommer receptet på det fantastiskt goda brödet Anette bjöd på i fredags.


1 msk nymalen svartpeppar
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0.75 dl olivolja
1 tsk salt
1 påse riven västerbottensost
8 dl vetemjöl special
flingsalt
ev timjan och basilika

Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt nästan all olivolja, vanligt salt, ost och peppar. Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt emellan. Arbeta degen i cirka 10 minuter, den skall vara ganska lös och kladdig. Häll lite olja i bunken och vänd degen så den blir kladdig runtom. Täck skålen med plastfolie och ställ den att jäsa i 1 1/2 timme. Smörj en plåt med olja och dra ut degen så den täcker plåten. Täck med plastfolie och låt den inte nudda degen, och tryck eventuellt ner örterna. Jäs 30 minuter till. Pensla med olivolja, strö över flingsalt och lite mer peppar. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna, och skär sedan upp i fyrkanter.

-Mama Skogly ♥

1 kommentar: