måndag 11 april 2011

Kanderade äpplen

Till välgörenhetsinsamlingen gjorde även ungdomarna kanderade äpplen. De gick åt som smör i solsken. Receptet kommer från flickan & kakorna.

Här hemma finns det varken ork eller inspiration till matlagning eftersom min pappa ligger på sjukhus. Det ser inte ut som att han kommer att klara sig, så det är mycket sorgligt. Ska strax iväg till honom igen.


4-5 st

lite drygt 2 dl socker
1 dl vatten
½ msk glykos
4-5 rena och torra äpplen

Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Tillsätt glykos och låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen nått 150°C. Stick under tiden pinnar i äpplena och plocka fram ett bakplåtspapper där du kan ställa äpplen att torka och svalna.

När sockerblandningen nått rätt temperatur har den också blivit svagt ljusbrun. Doppa sedan försiktigt äpplena (tänk på att vätskan är ordentligt varm!) i sockerlösningen medan du håller i skaftet och snurrar med hjälp av det. Ställ på bakplåtspappret och låt svalna. Dekorera med vackra band.




-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Sådana äpplen var det längesedan jag åt, men det är himla gott

    SvaraRadera
  2. Styrkekramar skickar vi till dej, tänker på dej.

    /Anki o Håkan

    SvaraRadera
  3. nämen vad är det du säger? världens största kram till dig!

    SvaraRadera