fredag 6 maj 2011

Kycklinggratäng med bacon och svamp

Har smygstartat med LC för ett tag sedan men har fortfarande "vanliga" recept att komma med. Men för er LC-läsare kommer nu ett mumsigt recept. Ni andra lägger till ris eller pasta så blir det här finemang. Barnen tyckte också att det var gott.


600 g lårfilé av kyckling ELLER 4 kycklingfiléer
1 paket bacon
5 cm purjolök
8 champinjoner
1 creme bonjour vitlök
2 dl grädde
sambal
0,5 hönsbuljongtärning
ost

serveras med en god sallad

Skär bacon i bitar och fräs. Skär purjon och svampen och fräs. Skär kycklingen i mindre bitar och fräs även den. På med creme bonjour, grädde sambal, buljongtärningen. Låt koka ihop till kycklingen är klar. Häll upp i gratängform. Hyvla över en god ost och in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter. TA DA!






Hade klottrat ner vad vi ska äta i helgen, men min lustige man la till lite såg jag... Som sagt, han gillar bacon.


-Mama Skogly ♥

3 kommentarer:

  1. Haha, ja det var sannerligen mycket bacon. :)

    Så du gör egen limoncello? Jag hade inte smakat det förrän vi var i Italien förra året, men det var å andra sidan helt rätt ställe att dricka den på!

    SvaraRadera
  2. Vi testade ditt recept på Baileyshake igår, jisses så gott det blev. Blir minsann en ikväll också. Kommer snart en rapport i vårt kök!

    SvaraRadera
  3. Oj vad de ser gott ut de här måste jag testa. Trevlig blogg annars!!

    SvaraRadera