torsdag 18 augusti 2011

Heta tacokycklingspett med salsa och guacamole

Den här var lite hot, minsann. Sen måste jag säga att min sweet chili guacamole är godare, men ibland måste man hålla nere kolisarna... Mumma var det i alla fall, och kycklingen var mör. Lite lektyr till det också. Senaste Elle Mat & vin.


1 port

1 kycklingfilé
Santa Maria hot taco spice
0,5 avocado
0,5 vitlöksklyfta
citronsaft
salt
chili flakes
peppar
1 msk creme fraiche
hot salsa

Låt filén tina. Sätt ugnen på 225 grader. Skär filén i lagom stora bitar. Smält smöret och bryn kycklingen hastigt, inte så den blir genomstekt. Pudra över tacokryddan. Trä upp på spett och in i ugnen i ca 10 minuter, så den är genomstekt. Dela avocadon och gröp ur. Mosa fruktköttet med gaffel och lägg i skål. På med citronsaft, creme fraiche, vitlök, salt, chili flakes och peppar. Blanda och låt stå en stund. Servera spetten med guacamolen och lite salsa.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar