Den här var lite hot, minsann. Sen måste jag säga att min sweet chili guacamole är godare, men ibland måste man hålla nere kolisarna... Mumma var det i alla fall, och kycklingen var mör. Lite lektyr till det också. Senaste Elle Mat & vin.
1 port
1 kycklingfilé
Santa Maria hot taco spice
0,5 avocado
0,5 vitlöksklyfta
citronsaft
salt
chili flakes
peppar
1 msk creme fraiche
hot salsa
Låt filén tina. Sätt ugnen på 225 grader. Skär filén i lagom stora bitar. Smält smöret och bryn kycklingen hastigt, inte så den blir genomstekt. Pudra över tacokryddan. Trä upp på spett och in i ugnen i ca 10 minuter, så den är genomstekt. Dela avocadon och gröp ur. Mosa fruktköttet med gaffel och lägg i skål. På med citronsaft, creme fraiche, vitlök, salt, chili flakes och peppar. Blanda och låt stå en stund. Servera spetten med guacamolen och lite salsa.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar