måndag 8 augusti 2011

Lövbiffsgryta med timjan och svamp

Här kommer receptet på gårdagens middag. Maken gillar inte svamp, så den stekte jag och la på sidan. Han slickade tallriken ren. Himla gott var det. Han fick ris till och jag gjorde blomkålsris.


Blomkålsris;
Riv blomkål grovt på rivjärn. Koka i saltat vatten i ca 5 minuter. Slå av vattnet och i med en klick smör.

4 port

600 g lövbiff
8 champinjoner
0,5 köttbuljongtärning
3 dl grädde
0,5 msk fransk senap
1 msk torkad timjan
2 tsk soja
1 liten gul lök
0,5 burk Cantadou grekisk vitlök

Hacka lök och svamp, stek i smör och lägg åt sidan. Strimla köttet och bryn i omgångar i stekpanna. Häll sedan över löken och svampen i stekpannan. Slå på grädden, i med buljongtärning, senap, timjan, soja och osten. Låt koka ihop. Servera med ris eller blomkålsris, samt en sallad, gärna med rödlök i.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar