måndag 29 augusti 2011

Ostronskivlingspasta med västerbottensost och knapriga brödsmulor

Det här receptet hittade jag i senaste Mersmak, tror jag. Jag bytte ut Karljohansvampen mot ostronskivling och pappardelle mot tagliatelle. Oj, så gott. Synd för min bästis Anette, som inte äter kött, att hon var bortrest just denna kväll... Ni som kör low carb och vill testa detta recept, byter ut pastan mot zucchinipasta och skippar brödsmulorna. Kanske kicka i lite parmaskinka på toppen för att få upp proteininnehållet då.


4 port

Brödsmulor:
2 msk smör
1 dagsgammal ciabatta i cm-stora bitar
1 tsk flingsalt

300 g färsk pasta
1 liter ostronskivling
2 msk smör
3 hackade vitlöksklyftor
1,5 dl vispgrädde
0,5 kokspad från pastan
1 dl riven västerbottensost
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad persilja

Till servering: riven västerbottensost

Hetta upp smöret i stekpanna och stek brödbitarna hastigt tills de är gyllene. Salta och ställ åt sidan. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 0,5 dl av kokspadet och håll det varmt. Koka ur vätskan ur svampen och klicka sedan ner smör. Bryn svampen med vitlöken i 4-5 minuter. I med grädde, kokspad och ost. Låt koka ihop ett par minuter. Salta och peppra. Blanda i persiljan och den avrunna pastan. Lägg upp på fat och servera med brödsmulorna och riven ost.


-Mama Skogly ♥

1 kommentar:

  1. Oj, vad gott!! Svamp-pasta!! Gillar ostronskivling. Lite tuggmotstånd i. Tur att man inte kör low carb!!:)

    SvaraRadera