Vi fortsätter med ännu ett bidrag till kräftskivan. Kikki lagade en mumsig sallad som även passar till kött-och fiskrätter.
4-6 port
1 hel vitlök
4 rödlökar
2 röda paprikor
salt och peppar
några kvistar timjan
3 msk olivolja
3 msk honung
2 påsar blandsallad
1 dl svarta oliver
150 g marinerade kronärtskockor
1 dl salladsnötter
Skala vitlöken och lägg ut klyftorna på plåt med bakplåtspapper. Skala rödlöken, skär den i klyftor och lägg på plåten. Kärna ur paprikan, skär i bitar och på plåten med den. Krydda med salt, peppar, timjan, ringla över olivolja och honung. Rosta i mitten av ugnen i 225 grader i 25-30 minuter. Blanda de rostade grönsakerna med sallad, oliver, kronärtskockorna och strö sedan över salladsnötterna.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar