måndag 5 september 2011

Gravad oxfilé med nobissås och sparris

Jisses så gott. Nu är det ju lite socker i, men är man inte superstrikt så går det nog bra. Det rör sig ju bara om 1 msk till 450 gram kött. Ja, gott var det i alla fall. Har just överlevt lägerskola i Stortjärn med 7a. Det blev mindre än 4 timmars sömn, men alla var jättenöjda och vi har haft superskoj. Nu vila en stund sen är det fredagsmyyyys!


450 g hel oxfilé som varit fryst
1 msk salt
1 msk socker
1 tsk svartpeppar
2 msk timjan

Nobissås:
1 ägg
1 msk rödvinsvinäger
2 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1 tsk fransk senap
1 liten vitlöksklyfta
hackad gräslök

Lägg ner ägget i kokande vatten och låt koka precis 3 minuter. Skrapa ur ägget med en sked. Droppa omväxlande ner vinägern och oljan under tiden du mixar. Droppa ner oljan i en tunn stråle så tjocknar såsen efter en stund. I med salt, senap, vitlök och gräslök. Salta och peppra.

Blanda salt, socker, peppar och timjan. Gnid in köttet med det och låt marinera i ett dygn. Skär köttet i tunna, tunna skivor. Stek sparris, salta och peppra. Servera med sparris, skuret kött och toppa med nobissåsen.

-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar