Här kommer receptet på goda bullar. Mina blev lite degiga, kanske skulle ha haft dem inne ännu längre än vad som står i receptet. Eller gjort några fler så de blev mindre. Det kan ni ju tänka på om ni vill testa dessa. Jäkulskt god fyllning i alla fall.
UPPDATERING: Min vän Cecilia gjorde 46 bullar på receptet och det blev bra. Så då vet ni...

Vaniljbullar
50 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
1,5 dl strösocker
1 krm salt
3 ägg
225 g rumsvarmt smör
11-13 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Dekorering:
1 ägg
Pärlsocker
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen löst sej.
Tillsätt socker, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget.
Knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa i 40min.
Fyllningen: blanda ihop alla ingredienser. Klicka ut ca 25 små högar på en tallrik och ställ in i frysen medan degen jäser.
Knåda igenom degen och dela den i ca 25bitar. Gör en boll av varje och lägg i aluminiumform( har även testat vanlig bullform. De gick men blev något flottiga)
Ställ dessa på en plåt.
Ta ut smörklickarna från frysen och tryck en bit i varje bulle. Låt smöret tina medan du värmer upp ugnen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda bullarna i 6-9min mitt i ugnen.
Låt dom kallna på galler .
OBS! Detta är originalreceptet, jag hade kunnat tänka mig att göra fler och mindre för mina blev lite degiga.
(Vad lagar du till middag ikväll)


-Mama Skogly ♥
Ser fantastiskt gott ut!!!
SvaraRaderaTack! :D
RaderaSer mycket gott ut! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack! Du med!
Radera