Jag gjorde leverpastej för första gången i mitt liv, och det var inte alls svårt. Det blev 3 lagom stora lådor, så grannarna fick ett exemplar var också. Tack för det, Elle. Nu sitter jag och klurar vad vi ska äta för snittar på nyårsafton. Inte helt lätt eftersom syrran inte kan äta fisk och skaldjur.
2 små finhackade schalottenlökar
400 g kycklinglever
2 msk konjak
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
1 ägg
2 msk mjöl
4 blad färsk salvia
1 topp rosmarin
svartpeppar och salt
På med ugnen på 175 grader. Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skölj och torka levern med hushållspapper. Blanda alla ingredienser och kör rubbet i matberedare tills den är slät. Häll upp i 3 formar och ställ formarna i en långpanna med vatten, ett vattenbad alltså. In i ugnen i ca 1,5 timmar. Låt svalna.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar