tisdag 29 mars 2011

Köttfärslimpa med fransk löksoppa

I sann söndagsanda dammade vi av detta gamla recept och blåste liv i det. Svärmor och svärfar var här och fick sig också en bit mat. Alla tyckte det var gott, även barnen. Maken slickade tallriken. Till detta serverade vi ugnsrostad potatis, svart vinbärsgelé, gräddsås och sallad. Vi dubblade receptet, då räckte det till 4 vuxna, 3 barn och det blev två lunchlådor över.


500 g köttfärs
1 påse fransk löksoppa
1 ägg
1 dl creme fraiche
(soja till pensling)

Blanda köttfärsen med löksoppa, ägg och creme fraiche. Forma till en limpa. Pensla med soja. In i ugnen i ca 40 minuter på 200 grader. Servera med någon form av potatis, sås, gelé och sallad.

Tips; Får du rester över är det jättegott att äta köttfärslimpa på smörat hårdbröd.






-Mama Skogly ♥

1 kommentar: