fredag 12 augusti 2011

Etiopisk köttfärs med Bakokrydda

Svärfar bjöd på middag igår och vi åt och åt. Succé! Jag åt köttfärsen med en vitlökssås, riven ost och en sallad. De andra åt även banan, bröd och ris till. Jag ska definitivt köpa den här kryddan för det var supergott! Bakopeppar finns att köpa på:

http://www.duvan.se/webshop/index2.php?page=shop.product_details&flypage=&product_id=1920&category_id=1398&option=com_virtuemart&Itemid=53


(6-8 pers)
1/2 kg malet kött
1/2 kg rödlök
1/4 kg smör
2 msk Bakokrydda
1 tsk salt
3-4 tomater

Löken hackas fint och torrbrynes i svag värme tills den blir mjuk. Smält smöret. Blanda i Bakokrydda och saltet. Lägg i det köttfärsen. Tomater finskärs och läggs i även de. Låt alltsammans puttra i 2-3 timmar. Späd med vatten och det behövs.

Såsen:
creme fraiche
vitlök
fransk senap
ev sambal




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar