Gårdagens middag blev superb. T o m barnen tog en extra gång. De som äter kolisar fick kokt potatis till. Ikväll är det svärfar som tar på sig kockmössan, och vad han bjuder på får ni se imorgon. Men det ryktas om att det blir hot!
ca 8 port
900 g kassler
8-10 stora champinjoner
1 stor gul lök
1 blomkålshuvud
1 knippe broccoli
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
1 Cantadou grekisk vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk chilisås
1,5 msk fransk senap
Norrglimt (fd Krutrök)
Skär bort det yttre lagret på kasslern och skär köttet i lagom stora bitar. Skär svampen och hacka löken. Riv vitlöken. Koka broccolin och blomkålen mjuka i vatten samt en grönsaksbuljongtärning. Slå av vattnet och lägg grönsakerna i gratängform. Smält smöret och fräs svampen, löken och vitlöken. I men kasslern och fräs vidare. I med chilisås och fransk senap. Slå på grädde och i med Cantadoun. Smaka av med salt och peppar. Slå sedan över i gratängformen. Toppa med Norrglimt eller annan smakrik ost. Skjuts in i ugnen och gratinera ca 15 minuter. Servera med sallad och potatis till kolhydratfolket.
-Mama Skogly ♥
Ska ta och göra en djupdykning bland dina LCHF-recept inom det snaraste, de passar perfekt även för oss som kör GI-kost nu.
SvaraRaderaDetta verkar vara ett perfekt recept, vi har gärna kassler i frysen på lut!