Barnen tog extraportioner. Maken, som är allergisk mot kycklling, åt ändå och fick sedan svullna läppar så han såg ut som Linda Rosing. Sen frågade jag honom om det var värt det. -Jo!
1 kg mörade kycklinglår
grillkrydda
smör
soja
Smält smöret och i med grillkrydda och soja. Pensla runt om kyckllingen. In i ugnen på 225 grader tills kycklingen är genomstekt, ca 50 minuter.
Smarrig sås:
1 dl stekspad från kycklingen
2,5 dl grädde
en skvätt soja
Knorr kycklingkrydda
Creme bonjour vitlök
0,5 hönsbuljontärning
Ta stekspad från kyckllingen och låt koka ner lite, ca 5 minuter. I med grädde, soja, kryddan, osten och hönsbuljongtärningen. Låt koka ihop.
-Mama Skogly ♥
Kyckling blev det här också idag, så gott. Men aldrig har vi hört om någon med kycklingallergi förut? Brukar alltid vara skaldjur...
SvaraRadera